Workshops/reizenCONTACTGEGEVENS:

Tel.: (+31) 6 39 578 273
E-mail: simoneopdam@gmail.comWorkshop macrofotografie
Fotowandeling
Meerdaags (niet in 2024)
Coaching (1 op 1)
HerfstfotografieNatuur beleven
Genieten - Leren - Persoonlijk - Kleinschalig
Capture Waterland


Recensies


macrofotografie
fotowandeling
Meerdaagse workshops en kleinschalige fotoreizen
 

coaching
herfstfotografie
 Inspirerende workshops

Dat is denk ik de beste omschrijving voor mijn workshops fotografie. Ik geef de workshops niet omdat ik de wijsheid in pacht heb, maar om jou een handreiking te doen, je een opstapje te bieden en aan te moedigen om eens op een andere manier naar je foto-onderwerpen te kijken, vanuit een nieuwe invalshoek.Verwacht geen schoolklas, we gaan gewoon aan de slag om al doende te leren. Ik ben voor jou een soort klankbord, geef tips en je kunt mij al jouw vragen stellen, jij bent lekker in de weer met je camera. In alle gevallen probeer ik de workshop passend te maken voor elke deelnemer. Kortom: ik hoop jou te inspireren of je gewoon de mogelijkheid te bieden om eens niet alleen op pad te gaan.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshops is er aandacht voor de techniek, maar gaat het vooral om leren kijken als een fotograaf en fotograferen met gevoel. Genietend van de natuur zul je zo op de mooiste locaties fotomogelijkheden gaan herkennen, oefen je in composities kiezen, je camera op de juiste manier instellen en hoe je kunt spelen met het licht. Een fotowandeling is iets korter van duur en wat 'losser' van opzet. Gewoon een lekkere wandeling in de natuur waarbij regelmatig gestopt wordt voor een fotomoment.

Natuur beleven met je camera. Het is mijn passie en het is ook wat we gaan doen tijdens de workshops en fotowandelingen. Afhankelijk van het thema van de workshop zal het accent liggen op landschappen, vogelfotografie, macrofotografie of een combinatie. We proberen de beste invalshoeken uit bij het maken van landschapsfoto’s. We gaan op zoek naar interessante plant- en diersoorten en zoeken de mooiste herfsttaferelen.

Een 1-op-1 workshop (coaching) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is gewoon een zeer intensieve en effectieve manier om in een paar uur je camera beter te leren beheersen.


Fotoreizen
Naast workshops worden ook mooie fotoreizen georganiseerd (Schotland, Engeland, Wales, Duitsland). Tijdens deze reizen bezoeken we de mooiste plekken en leer je met wat uitleg en ondersteuning en vooral al doende meer over fotograferen. Een fotoreis is in feite een meerdaagse workshop.
In 2022 en misschien ook in 2023 zullen er geen reizen georganiseerd worden. We werken aan mooie nieuwe reizen en fototrips en hopen die op een later moment weer te kunnen aanbieden.


Portretrecht
Tijdens de workshops en reizen kunnen er groepsfoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van medecursisten of van de workshopleider staat. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor publicatie op deze website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan van tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.


workshops
Deelnemers in actie tijdens een Schotlandreis
 

Schotland: Cairngorm, een verlaten plaats
Een strand voor jou alleen
Morninglight @Dartmoor
 

WORKSHOPVOORWAARDEN