Workshop macrofotografie

Wil je ook betere macrofoto's maken? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Simone Opdam neemt je mee naar het prachtige Ilperveld en geeft tips en trucs voor beter fotograferen en mooie macrofoto's. Haal je camera van de automatische stand en bepaal helemaal zelf hoe jouw foto eruit ziet.


Contactgegevens:
E. simoneo@hccnet.nl
T. 06 39 578 273


Deze workshop reserveren
 


Sundew
Rietorchissen
Marsh violet in dew
 


Workshop/excursie macrofotografie: prachtige orchideeën, zonnedauw, libellen, vlinders en andere insecten
Ga vroeg uit de veren en bekijk Waterland door de lens van je camera tijdens een workshop fotografie.

De workshop
Ben je natuurliefhebber? Vertaal je gevoel voor de natuur in een mooie foto! Tijdens deze workshop lopen we met een groepje van maximaal 6 personen samen een korte route in het Ilperveld. Daar richten we ons op het mooi vastleggen van de prachtige bloemen en de vele insecten die in het gebied voorkomen. Ook liefhebbers van landschaps- en vogelfotografie (weidevogels) kunnen hun slag slaan. We houden natuurlijk 1,5 meter afstand i.v.m. corona, omdat we buiten zijn zal dat geen problemen geven.

Je leert tijdens deze workshop hoe je fotomogelijkheden herkent (kijken als een fotograaf), hoe je deze mooi in een compositie vat en welke camera instellingen gebruikt kunnen worden Omdat de groepen klein zijn is er volop ruimte voor jouw vragen en als je wilt mag je mij na afloop vijf foto’s mailen voor feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies. Loop je als fotograaf al een tijdje mee, dan kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag in dit mooie stukje Waterland.

Over het gebied
Onder de rook van Amsterdam ligt een eilandenrijk van trilveen, brede sloten en kreekjes, veenmos rietlandjes en paadjes dat erom vraagt ontdekt te worden: het Ilperveld. Het is van oorsprong een hoogveen gebied met brakke grond en de bijbehorende zeldzame plantensoorten. Wist je trouwens dat de totaaloppervlakte aan brakke grond/veengebieden op de wereld beduidend minder bedraagt dan de totaaloppervlakte aan tropisch regenwoud?

Na gebruik als vuilstortplaats voor Amsterdam volgde een grootscheepse saneringscampagne (2004-2014) onder de naam ‘Ilperveld integraal’. Tegenwoordig is het Ilperveld Natura 2000 gebied. Het is een oase van rust en een haven voor zeldzame planten- en diersoorten. In mei en juni staan er veel orchideeën in bloei. En er zijn dan nog veel meer prachtige bloemen te fotograferen. Dankzij het water vind je er ook veel insecten. Dat maakt het tot een uitgelezen gebied voor macrofotografie.

Meer lezen over het Ilperveld?

Bij inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling. Als het weer ongeschikt is wordt de workshop geannuleerd. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief en/of rijstzak mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten.

Locatie: Ilperveld (gem. Landsmeer)
Datum: wordt nader bekend gemaakt
Deelnemers: min. 3 - max. 6 *)
Duur: ca. 3-3,5 uur (7:00 – 10:30 uur)
Niveau: beginners en gevorderden
Prijs: € 39,00 incl. BTW per persoon per workshop
Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), tips & trucs en desgewenst persoonlijke begeleiding

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan aan en ik zend je dan een boekingsformulier. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.*) Als het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald kan de workshop worden afgelast.