Workshop macro fotografie

Wil je ook betere macrofoto's maken? Volg dan eens een workshop macrofotografie bij natuurfotograaf Simone Opdam


Contactgegevens:
E. simoneo@hccnet.nl
T. 06 39 578 273


Deze workshop reserveren
 


Sundew
Rietorchissen
Marsh violet in dew
 


Contactgegevens:
Tel.: 06 39 578 273
E-mail: simoneo@hccnet.nl


Workshop/excursie macrofotografie: prachtige orchideeën, zonnedauw, libellen, vlinders en andere insecten
Ga vroeg uit de veren en bekijk Waterland door de lens van je camera tijdens een workshop fotografie.

De workshop
Ben je natuurliefhebber? Vertaal je gevoel voor de natuur in een mooie foto! Tijdens deze workshop lopen we met een groepje van maximaal 6 personen samen een korte route in het Ilperveld. Daar richten we ons op het mooi vastleggen van de prachtige bloemen en de vele insecten die in het gebied voorkomen. Ook liefhebbers van landschaps- en vogelfotografie (weidevogels) kunnen hun slag slaan.

Je leert tijdens deze workshop hoe je fotomogelijkheden herkent (kijken als een fotograaf), hoe je deze mooi in een compositie vat en welke camera instellingen en technieken gebruikt kunnen worden. Je leert spelen met scherptediepte en hoe je het licht inzet voor mooie macrofoto's. Na afloop mag je vijf foto’s naar mij mailen. Ik geef je daarover dan feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies. Loop je als fotograaf al een tijdje mee, dan kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag in dit mooie stukje Waterland.

Het gebied
Onder de rook van Amsterdam ligt een eilandenrijk van trilveen, brede sloten en kreekjes, veenmosrietlanjes en paadjes dat erom vraagt ontdekt te worden: het Ilperveld. Het is van oorsprong een hoogveen gebied met brakke grond en de bijbehorende zeldzame plantensoorten. Wist je trouwens dat de totaaloppervlakte aan brakgrond/veengebieden op de wereld beduidend minder bedraagt dan de totaaloppervlakte aan tropisch regenwoud?

Na gebruik als vuilstortplaats voor Amsterdam volgde een grootscheepse saneringscampagne (2004-2014) onder de naam ‘Ilperveld integraal’. Tegenwoordig is het Ilperveld Natura 2000 gebied. Het is een oase van rust en een haven voor zeldzame planten- en diersoorten. In mei en juni staan er veel orchideeën in bloei. En er zijn dan nog veel meer prachtige bloemen te fotograferen. Dankzij het water vind je er ook veel insecten. Dat maakt het tot een uitgelezen gebied voor macrofotografie.

Bij inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling. Als het weer naar het oordeel van de workshopleider ongeschikt is wordt de workshop geannuleerd. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief voor je camera mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten.

Portretrecht
Tijdens de workshop kunnen er groepsfoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van medecursisten of van de workshopleider staat. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor publicatie op deze website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.

Locatie: Ilperveld (gem. Landsmeer)
Data: wordt nader bekend gemaakt
Deelnemers: min. 3 - max. 6 *)
Duur: ca. 3-3,5 uur (7:00 – 10:30 uur)
Prijs: € 25,00 incl. BTW per persoon per workshop
Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), tips & trucs en desgewenst persoonlijke begeleiding

Heb je interesse in deze workshop? Neem contact met mij op en ik zend je dan een boekingsformulier. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.*) Als het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald kan de workshop worden afgelast.