Nieuws: Geslaagde voorbereiding op de fotoreis naar Schotland in oktober 2018!

08/06/2018
Ruig Schotland
 Half mei ben ik een aantal dagen in Schotland geweest. Bestemming: Cairngorms National Park.


Een vlucht naar Inverness en van daaruit met de huurauto, een heerlijke Mercedes met stuur rechts(!), op naar mijn bestemming: Speyside. Vanuit mijn comfortabele B&B-hotel in Kingussie, waar ik vreselijk verwend ben met elke dag een heerlijk full breakfast, heb ik de laatste puntjes op de i gezet in het programma voor de fotografiereis die deze herfst gepland staat bij Natuurfototrips. De B&B zal een prima verblijf zijn tijdens de herfstfotografiereis: centraal gelegen, gezellig en comfortabel en er wordt een uitstekend ontbijt geserveerd.


Loch Morlich reflectie
Glenfeshie old pine trees
 Ik heb verschillende mooie fotolocaties bezocht die ook op het programma staan voor de fotografiereis die ik deze herfst voor Natuurfototrips ga begeleiden. Uitgestrekte bossen, overblijfselen van het ‘Ancient Wood of Caledon’ met gelukkig ook heel veel nieuwe aanwas. Machtige bergen, heuvels, glens, ‘lochs’, rivieren en watervallen vormden de ingrediënten voor deze trip. Met af en toe en toevallige ontmoeting.


River FeshieDe vele watervallen lenen zich perfect voor het maken van foto’s met lange sluitertijd (long exposure).


Badan Mosach waterfall in Glen Feshie, Cairngorms NP, Schotland
 

River Pattack abstract
 Ik heb een mooi programma kunnen samenstellen. Alle mooie fotospots worden daarin opgenomen. Bekende locaties, maar ook verborgen plekken waar je nauwelijks iemand tegenkomt. De natuur was nog nu aan het ontwaken in de Highlands. In de herfst zal deze zich voorbereiden op de winterslaap. De bossen zullen in hun herfsttooi mogelijk nog kleurrijker zijn, de watervallen indrukwekkender. Ik kijk er nu al naar uit!


Behalve landschappen zijn talloze andere foto-onderwerpen denkbaar. Bijvoorbeeld deze:


muurtjes, typisch britsBen je geïnspireerd? ZOdra het kan gaan we weer op reis naar het Cairngors National Park. Houd de fotoreizen/workshop pagina in de gaten.