Coaching (individuele workshops)

Naast de groepsworkshops biedt SImoneo Fotografie ook de mogelijkheid tot het volgen van een 1 op 1 workshop, oftewel coaching.
Natuurfotograaf Simone Opdam neemt jou mee door haar workflow bij het forograferen.


Contactgegevens:
Tel.: (+31) 6 39 578 273
E-mail: simoneopdam@gmail.com

Deze workshop reserveren
 
Individuele workshops (coaching)
INDIVIDUELE WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE (basiscursus, landschapsfotografie of macrofotografie)

De beste leerschool is de praktijk. Dat is ongetwijfeld waar. Maar het kan nuttig zijn om een duwtje in de goede richting te krijgen. Dat is dan ook waarvoor deze workshop bedoeld is: enthousiaste (beginnend) fotografen die een stuk op weg geholpen willen worden. Haal je camera van de automodus af en leer om betere beelden te maken door de camera anders in te stellen en met wat theoretische achtergrondinformatie. Haal meer uit je camera met de individuele workshop natuurfotografie (privé coaching). De fotoworkshop wordt helemaal toegespitst op jouw wensen en vragen. Het onderwerp wordt in overleg gekozen. Het maakt niet uit of je al even bezig bent, of dat je nog vrijwel niets weet van (natuur)fotografie of van je camera. De cursus gaat uit van jouw kennisniveau. Ga je binnenkort een mooie reis maken en wil je dan graag het meeste uit je fotografie halen? Ook dan is een individuele workshop van Natuurfototrips zeer geschikt als voorbereiding op jouw reis!

Wat kun je verwachten

Natuurfotografie lijkt makkelijk. Met de camera op pad en schieten maar. Maar een landschaps- of macrofoto met zeggingskracht, eentje waar je langer naar blijft kijken, vraagt meer. Goede voorbereiding, je onderwerp en het gebied kennen, de juiste tijd van het jaar kiezen. Daarnaast moet je anticiperen op de juiste weersomstandigheden en het juiste licht, de juiste hoek en goede instellingen kiezen, een mooie compositie maken en tot slot de foto nabewerken. Er zijn veel keuzes te maken en veel zaken om rekening mee te houden. Als je onder persoonlijke begeleiding een grote stap vooruit wilt maken in je vaardigheden, dan is deze individuele workshop echt iets voor jou.
In deze intensieve workshop komt het hele traject van landschaps- of macrofotografie aan de orde. Leren kijken als een fotograaf, planning en voorbereiding, instellingen, het maken van opnames in het veld en tot slot een nabespreking van de foto's.

Hoe gaat het in zijn werk

We kiezen in overleg een thema (landschaps- of macrofotografie) en een locatie ergens in Noord-Holland. Daarbij kan ik uiteraard suggesties doen. Vervolgens bespreken we de planning van een fotoshoot in het veld. Seizoen, licht en weervoorspellingen nemen we daarin mee. Als we een datum en een locatie gekozen hebben ontmoeten we elkaar ter plaatse Op de afgesproken dag zullen we ruim op tijd in het veld aanwezig zijn voor mooi ochtendlicht. Je leert tijdens de workshop een onderwerp te kiezen en een compositie te bepalen. Het kiezen van de juiste lens en camera-instellingen (ISO, diafragma, sluitertijd, lichtmeting methode, scherpstelpunt) komen uiteraard ook aan de orde. Soms is het goed om filters te gebruiken (polarisatie- en/of grijs(verloop)filters. Ook dat bespreken we tijdens de workshop. Naderhand mag je zo’n 10 foto’s toezenden. Dat kunnen je beste foto’s zijn, maar ook foto’s waar je nog vragen bij hebt. Je krijgt daarop dan feed back en tips over compositie, nabewerking, enz.
We houden natuurlijk 1,5 meter afstand i.v.m. corona, omdat we buiten zijn zal dat geen problemen geven.

Locatie: in overleg
Datum& tijd: op afspraak
Deelnemers: 1 op 1 (individueel), of 1 op 2
Duur: ca. 3,5 uur
Prijs: €100,00 (1 pers.) of € 120,00 (2 pers.) incl. BTW
Inclusief: koffie/thee (in de open lucht), vooroverleg en nabespreking

Meenemen: stevig, waterdicht schoeisel, statief en/of rijstzak en een grote plastic zak om droog op te kunnen zitten.

Portretrecht
Tijdens de workshop kunnen er groepsfoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van medecursisten of van de workshopleider staat. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor publicatie op deze website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.

Workshop boeken

Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact met mij op. We kunnen dan een afspraak maken. Hebben we een datum bepaald, dan zend ik je een boekingsformulier toe. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.TIP Individuele workshop herfstfotografie op Landgoed Bantam (oktober-november). Leer mooiere, creatieve herfst en macrofoto's maken, die boven de middenmoot uitsteken.Geniet van de boslucht en het prachtige landgoed Bantam


Wolken wind is Waterland
Sundew
Alsof de tijd heeft stil gestaan