Workshop herfst fotografie

Contactgegevens:
E. simoneo@hccnet.nl
T. 06 39 578 273Je lekker uitleven met je camera in de prachtige Gooise bossen in herfsttooi. Simone Opdam neemt je mee naar de mooiste plekjes en geeft tips en trucs voor beter fotograferen en mooie creatieve herfstfoto's. Haal je camera van de automatische stand en bepaal helemaal zelf hoe jouw foto eruit ziet.

Deze workshop reserveren
 
Oude beuk op landgoed Bantam 'still holding strong'
Fly agaric/vliegenzwam
Fairytale
 

WORKSHOP HERFSTFOTOGRAFIE op Landgoed Bantam

Beleven - Leren - Fotograferen
Maak al fotograferend kennis met het prachtige Landgoed Bantam en verbeter je techniek.

De workshop
Tijdens deze workshop lopen we met een groepje van maximaal 6 personen samen een korte route over het landgoed. Er is van alles te zien. Zowel de liefhebbers van landschapsfotografie als macrofotografen zullen hier genoeg onderwerpen vinden. We houden natuurlijk 1,5 meter afstand i.v.m. corona, omdat we buiten zijn zal dat geen problemen geven.

Je leert tijdens deze workshop hoe je fotomogelijkheden herkent (kijken als een fotograaf), hoe je deze mooi in een compositie vat met de bijbehorende camera instellingen. Hoe zet je het licht in voor mooie landschapsfoto's en macrofoto's en misschien ligt jouw interesse wel bij creatieve (herfst)fotografie. Omdat de groepen klein zijn is er volop ruimte voor jouw vragen en als je wilt mag je mij na afloop vijf foto’s mailen voor feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies. Loop je als fotograaf al een tijdje mee, dan kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag in deze prachtige buitenplaats.


Over het gebied
De herfst is een mooie tijd om de mooie Gooise buitenplaatsen te verkennen. Alleen de namen spreken al tot de verbeelding:Jagtlust, Schaep & Burgh,Boekesteyn... Eén van de mooiste is het landgoed Bantam. Het bos wordt op natuurlijke wijze beheerd, dus er is veel dood hout aanwezig. En het heeft een heuse beek die recentelijk mooi gerestaureerd is. Het licht is er ook prachtig.Dat heeft zo zijn effect op de kwaliteit van je foto’s.

Geschiedenis
De basis voor Bantam zoals het nu is, werd gelegd toen aan het eind van de 19e eeuw een landhuis werd gebouwd, waarbij ook een prachtige landschapstuin werd aangelegd, compleet met beek, zoals in die tijd erg in de mode was onder de gefortuneerden. Na diverse keren van eigenaar te zijn gewisseld kwam het landgoed in 1984 in handen van Natuurmonumenten. Het huis was toen inmiddels al afgebroken vanwege ernstig verval. De boswachterswoning staat er nog wel (naast de ingang aan de Franse Kampweg)
Het landgoed is gerestaureerd tussen 2012 en 2014, waarbij de prachtige slingerbeek is hersteld en de bruggen zijn vernieuwd. Het landgoed is daarvóór een tijdlang slecht onderhouden geweest en dat is te zien. Maar dat is wat mij betreft geen nadeel. Verval in de vorm van dode beuken en wilde stukjes met struiken levert mooie plaatjes op en een prima bodem voor paddenstoelen.

Locatie: Bantam (Bussum) *)
Datum: nader bekend te maken
Deelnemers: min. 3 - max. 6
Duur: ca. 3-3,5 uur (8:30 – 12.00 uur)
Prijs: € 45,00 incl. BTW p.p.
Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), tips & trucs voor creatieve herfstfotografie

Bij inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling. Als het weer naar het oordeel van de workshopleider ongeschikt is wordt de workshop geannuleerd. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief en/of rijstzak mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten. Denk ook aan een broodje, want we eindigen na lunchtijd.

Workshop boeken
Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact met mij op en ik zend je een boekingsformulier.De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

*) carpoolen in overleg, als het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald kan de workshop worden afgelast.