Workshop herfstfotografie

Contactgegevens:
Tel.: (+31) 6 39 578 273
E-mail: simoneopdam@gmail.com
Je lekker uitleven met je camera in de prachtige Gooise bossen in herfsttooi. Simone Opdam neemt je mee naar de mooiste plekjes en geeft tips en trucs voor beter fotograferen en mooie creatieve herfstfoto's. Haal je camera van de automatische stand en maak jouw beeld helemaal zelf!

Deze workshop reserveren
 
workshop herfstfotografieWORKSHOP herfstfotografie', fotografieworkshop op Landgoed Bantam

Beleven - Leren - Fotograferen. In deze workshop staan de compositie (kaderen) en belichting centraal
Maak al fotograferend kennis met het prachtige Landgoed Bantam en verbeter je techniek.

De workshop
Het karakter van een workshop is 'leren en doen'. Geen droge theorie, maar tips om direct in de praktijk te brengen. Ik ben tijdens de workshop beschikbaar voor persoonlijke begeleiding en voor al jouw vragen. Het motto van deze workshop: ‘genieten tijdens het schieten’. We lopen in een kleine groep (max 6 deelnemers) in een rustig tempo een korte route over goed begaanbare paden. Er is van alles te zien. Van het pad afstappen mag overigens ook gerust als je iets moois ziet! Zowel de liefhebbers van landschapsfotografie als macrofotografen zullen hier genoeg onderwerpen vinden. We houden natuurlijk gepaste afstand van elkaar, maar omdat we buiten zijn zal dat geen problemen geven.

Wat leer je
Je leert tijdens deze workshop:

- fotomogelijkheden te herkennen (kijken als een fotograaf)
- die in een mooie compositie vatten, of dat nu een landschap of een macro onderwerp is
- het licht inzetten en onderdeel maken van je compositie
- de bijbehorende camera instellingen toepassen

Grijp deze workshop ook aan om je persoonlijke voorkeuren en stijl te ontdekken. Hou je het meest van landschapsfotografie, of duik je liever in de wereld van het kleine? En misschien ligt jouw interesse wel bij creatieve (herfst)fotografie. Als je wilt mag je mij na afloop vijf foto’s mailen voor feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies. Loop je als fotograaf al een tijdje mee, dan kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag in deze prachtige buitenplaats.

Over het gebied
De herfst is een mooie tijd om de mooie Gooise buitenplaatsen te verkennen. Alleen de namen spreken al tot de verbeelding:Jagtlust, Schaep & Burgh,Boekesteyn... Eén van de mooiste is het landgoed Bantam. Het bos wordt op natuurlijke wijze beheerd, dus er is veel dood hout aanwezig. En het heeft een heuse beek die recentelijk mooi gerestaureerd is. Het licht is er ook prachtig.Dat heeft zo zijn effect op de kwaliteit van je foto’s.

Geschiedenis
De basis voor Bantam zoals het nu is, werd gelegd toen aan het eind van de 19e eeuw een landhuis werd gebouwd, waarbij ook een prachtige landschapstuin werd aangelegd, compleet met beek, zoals in die tijd erg in de mode was onder de gefortuneerden. Na diverse keren van eigenaar te zijn gewisseld kwam het landgoed in 1984 in handen van Natuurmonumenten. Het huis was toen inmiddels al afgebroken vanwege ernstig verval. De boswachterswoning staat er nog wel (naast de ingang aan de Franse Kampweg)
Het landgoed is gerestaureerd tussen 2012 en 2014, waarbij de prachtige slingerbeek is hersteld en de bruggen zijn vernieuwd. Het landgoed is daarvóór een tijdlang slecht onderhouden geweest en dat is te zien. Maar dat is wat mij betreft geen nadeel. Verval in de vorm van dode beuken en wilde stukjes met struiken levert mooie plaatjes op en een prima bodem voor paddenstoelen.

Locatie: Bantam (Bussum) *)
Data: nader bekend te maken
Deelnemers: min. 2 - max. 6
Duur: ca. 3-3,5 uur (9.00 – 12.30 uur)
Niveau: beginners en gevorderden
Prijs: € 45,00 incl. BTW per persoon
Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), tips & trucs voor creatieve herfstfotografie

Bij inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief en/of rijstzak en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten. Denk ook aan een broodje, want we eindigen rond lunchtijd.

Workshop boeken
Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan aan en ik zend je een boekingsformulier.De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

*) carpoolen in overleg. Als het weer ongeschikt is, of als het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, kan de workshop worden afgelast. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.workshop herfstfotografie 'heftige herfst'
workshop herfstfotografie 'heftige herfst'
workshop herfstfotografie 'heftige herfst'