Workshop landschapfotografie in Schotland

Mooie workshop landschapfotografie in Schotland. Prima in te passen in jouw Schotlandreis

Contactgegevens:
E. simoneo@hccnet.nl
T. 06 39 578 273
River Spey bij Garva Bridge, dichtbij zijn oorsprong
 WORKSHOP LANDSCHAPFOTOGRAFIE
Beleven - Leren - Fotograferen : Verbeter je cameratechniek.


Ben je in Schotland en lijkt het je leuk om tijdens je verblijf in het prachtige Schotland een fotografieworkshop te volgen? Natuurfototrips verzorgt een mooie workshop landschapfotografie op locatie.

Locatie: Cairngorms National Park, omgeving Newtonmore
Thema: Landschapsfotografie / lange sluitertijden
Workshopleider: Simone Opdam
Datum: dinsdag 29 oktober 2019
Duur: ca. 4 uur (8:30 – 12.30 uur)
Prijs: € 49,00 incl. BTW p.p.
Minimum aantal deelnemers: 3

De workshop
Tijdens deze workshop bezoeken we een paar van de mooiste fotolocaties van het Cairngorms National Park. We spreken af op een strategisch verzamelpunt en vertrekken van daaruit samen naar de fotolocaties. Als landschapsfotograaf kun je je heerlijk uitleven in dit prachtige gebied. Maar je kunt natuurlijk ook voor de kleinere onderwerpen gaan: macro, structuren, ‘intimate landscapes’
Je leert tijdens deze workshop hoe je fotomogelijkheden herkent (kijken als een fotograaf), hoe je deze mooi in een compositie vat met de bijbehorende camera instellingen. Zet het licht optimaal in voor mooie landschapsfoto's en misschien ligt jouw interesse wel bij creatieve fotografie (lange sluitertijden). Na afloop mag je vijf foto’s mailen. De workshopleider geeft daarop feedback en tips die je kunt meenemen in volgende fotosessies. Na inschrijving ontvang je nadere informatie over de verzamelplaats, het exacte starttijdstip en betaling.
  • Nederlandstalige workshop (Nederlandse workshopleider)
  • Geen heftige klimsessies, wel de mooiste fotolocaties ‘off the beaten track’
  • In te passen jouw eigen reis naar Schotland
  • Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), gebruik van (leen)filters


Badan Mosach waterfall in Glen Feshie, Cairngorms NP, Schotland
 


Het gebied
Het Cairngorms National Park heeft de fotograaf veel te bieden. Bergen, rivieren en meren. Al toerend geniet je er natuurlijk volop van. Je vindt er de restanten van het Ancient Forest of Caledon, het oerbos dat ooit heel Schotland bedekte. Prachtige vergezichten leveren de mooiste landschapsfoto’s op. De vele watervallen bieden de mogelijkheid om te spelen met lange sluitertijden.
Portretrecht
Tijdens de workshop kunnen er groepsfoto’s gemaakt worden en kan het voorkomen dat je op foto’s van medecursisten of van de workshopleider staat. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor publicatie op deze website of in advertentiemateriaal. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat je daarvoor toestemming geeft. Mocht je hiertegen bezwaar hebben, laat dit dan tevoren weten, dan houden we daar rekening mee.

Aanmelden
Heb je interesse in deze workshop? Download dan het boekingsformulier, vul het in en mail het naar: natuurfototrips@hccnet.nl. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief voor je camera mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten. Denk ook aan een broodje, want we eindigen rond lunchtijd.

Carpoolen in overleg. Wordt het minimum aantal deelnemers niet gehaald, of is het weer naar het oordeel van de workshopleider ongeschikt, dan wordt de workshop geannuleerd. Waar mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.

Transcient light