Fotowandeling orchideeën in de Zaanstreek 12 juni 2022

Stel je voor: een lint van paarse orchideeën te midden van het zachte geel van de grote ratelaar.

rietorchis


AANMELDEN
Voor de fotowandeling macrofotografie wijken we dit jaar uit naar een andere locatie, eentje in de Zaanstreek. In het toegankelijke deel van het Ilperveld groeien dit jaar namelijk bedroevend weinig rietorchissen, toch het hoogtepunt van deze workshop. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een alternatieve locatie waar ze in groten getale aanwezig zijn. Iets minder landelijk, maar wel rijk aan orchideeën en andere mooie soorten.
De workshop staat gepland voor zondag 12 juni 2022 en gaat – ijs en weder dienende – altijd door, ook bij een laag aantal deelnemers. We gaan vroeg op pad, om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van mooi ochtendlicht. Ik ben om 5.30 uur ter plaatse, als de zon net op is. Met wat geluk kunnen dan nog wat mooie nevellandschappen worden vastgelegd. vastleggen. Het is ook mogelijk om een uurtje later aan te haken. Ik pik je dan op bij het verzamelpunt, waarna we lekker aan de macrofotografie beginnen.

Samengevat:

Locatie: Westzaan
Datum: 12 juni 2022 *)
Deelnemers: max. 6
Duur: ca. 3,5 uur (5:30 – 9:30 uur)
Niveau: beginners en gevorderden
Prijs: € 29,00 incl. BTW per persoon
Inclusief: koffie/thee (in de buitenlucht), tips & trucs

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan aan en ik zend je dan een boekingsformulier. De algemene voorwaarden voor workshops zijn aan het boekingsformulier gehecht. Lees deze goed door. Boeking van de workshop houdt tevens in dat je de algemene voorwaarden accepteert.

TIP: we fotograferen in het hoogseizoen van de knutjes, kleine bijtende vliegjes die jeukende bultjes veroorzaken. De hals en haarlijn zijn favoriet! Het is raadzaam om je van tevoren in te sprayen met een goede anti-muggenmelk.
TIP: de zon schijnt in deze periode behoorlijk fel, smeer je gezicht van tevoren goed in met zonnebrandcrème.
TIP: Trek stevig, waterdicht schoeisel aan en neem een statief en/of rijstzak mee en een grote plastic zak mee om droog te kunnen zitten.

*) Als het weer onverhoopt toch ongeschikt is kan de workshop worden afgelast. Indien mogelijk wordt dan een nieuwe datum voorgesteld.
Over mij

Sinds 2017 ben ik actief als gids voor Staatsbosbeheer actief in Zaanstreek-Waterland (het veenweidengebied) Ook de locatie die we tijdens deze workshop bezoeken is in beheer bij onze afdeling. Het is ook een excursielocatie. Ik ken het gebied goed.
In het boek 'De mooiste Fotolocaties West-Nederland' zijn ook wat artikelen van mijn
hand over Zaanstreek-Waterland opgenomen. Voorproefje lezen? Klik op deze link.